Olifantje uit papier halen

Wat heb je nodig:
 • Een stuk rechthoekig papier.
 • Schaar.
 • potlood.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
olifant1 We gaan proberen een olifant uit een stukje papier te krijgen. En eigenlijk is het straks ook een leuke kaart om op te sturen.

Eerst vouwen we het rechthoekige papier over de lengte in tweeŽn en dat doen we daarna dan ook over de breedte. Volg het plaatje als voorbeeld.

Zorg nu dat een kant weer open gevouwen wordt en teken het figuur van hiernaast over op het stukje papier. Let op waar de vouwrand van het papier moet zitten.

Nu knip je het stukje eraf, wat op het plaatje aan de linkerkant staat en geel gekleurd is. Hierdoor ontstaan de oren en de slurf van de olifant.

olifant3 Nu moet de slurf even gevouwen worden. Gebruik hiervoor de stippellijn die je op de plaatjes ziet. Vouw hem eerst gewoon om zodat er een vouwrand ontstaat en daarna moet je de slurf andersom vouwen zodat de slurf aan de binnenkant komt te zitten. Eventueel een klein stukje inkorten als de slurf buiten de kaart komt bij het dichtvouwen.

En als laatste moet je even wat dingen tekenen aan de binnenkant van de kaart zodat de olifant nog echter lijkt. Ook een paar ogen tussen de oren en de slurf moet je niet vergeten.


Je kan de kaart nu dicht vouwen en als je hem open doet dan springt de snuit uit de kaart.

olifant4
Tip

 • Op de voorkant kun je een leuke olifanten mop plaatsen zoals:

  Een muis en een olifant gaan samen zwemmen in de zee. De olifant zit al gauw in het water maar de muis kan zijn zwembroek niet vinden. Dan roept de muis naar de olifant: "Heb jij mijn zwembroek soms aan?"

  Als dit dan geen leuke kaart is voor een uitnodiging van een zwempartijtje!

  Tip 2: ingezonden door Bart van Oort:
  Als je een nietmachine omdraait en dan twee nietjes maakt onder in de poot dan krijg je echte olifantentenen. (Twee bolletjes van het nietje worden zichtbaar).

Nog een werkje in het thema uitnodiging bekijken?
Aardbeien uitnodigingen
Uitnodigingskaart stempelen

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop