Waar lijk jij op

Wat heb je nodig:
  • Papier (vierkant).
  • Potlood of pen.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
toekomst1 Neem het vierkante stukje papier en vouw het tweemaal doormidden. Vouw het papier weer open en vouw daarna de vier hoekpunten naar binnen langs de vorige vouwlijnen.
Keer het nieuw verkregen vierkant nu om zodat de juist gevouwen hoeken onder liggen en vouw opnieuw de hoeken naar binnen.

toekomst3 Zet in ieder van de acht driehoeken nu een letter, A - H, en schrijf onder ieder flapje een tekst. Eentje voor iedere letter!

bijv.:
Varken.
Aap.
Kip.
Filmster.
enz. Dus leuke en minder leuke dingen!

toekomst4 Vouw dan de vier flapjes aan de onderkant open zodat er vier vakjes ontstaan waarin je je vingers kunt steken.

Wil je nu iemand vertellen waar hij op lijkt, vraag hem dan eerst een getal te kiezen en beweeg je vingers dat aantal keren heen en weer. Laat hem dan n van de vier letters kiezen die er binnen in je spelletje staan en vertel wat er op die flap staat. Wat er staat dat is hij of zij dan!
Tip

  • Je kan er meteen een paar maken en verschillende dingen erin zetten. Of dezelfde dingen bij andere letters. (varken eerst bij A en in de ander bij D) Als je dan bij iemand anders gaat vertellen waar hij op lijkt, die al wat gehoord heeft, dan kan je een ander spelletje gebruiken zodat ze niet weten wat er onder de letters staat.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop