Gevouwen slinger

Wat heb je nodig:
  • Gekleurd papier
  • Potlood
  • Schaar
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Bianca
vouwslinger3 Voor ieder feest kun je natuurlijk leuke slingers gebruiken. Deze kun je helemaal in elkaar zetten zonder nietjes, lijm of plakband. En je kan er ook nog eens verschillende vormen van maken.
Begin met een A4-papier en verdeel deze in 4 delen en knip ze uit. Zo krijg je vier velletjes waar we de onderdelen van maken. (Dit zijn dus A6-velletjes)
Vouw zo'n vel dubbel, 90 graden draaien en nog een keer dubbel vouwen. Zorg dat de linkeronderhoek de gevouwen hoek is en de rechterbovenhoek de vier losse delen zijn.
Teken dan een figuur op het papier bijvoorbeeld zoals je hiernaast op de foto ziet.
Knip dit deel dan uit.

vouwslinger2

Doe dit met nog meer velletjes papier en vouw de velletjes weer open. Allemaal dezelfde kleuren of juist zoveel mogelijk verschillende. Of als je wilt helemaal oranje, met soms rood, wit, blauw als je voor de voetbal of Koningsdag een slinger maakt.
Dan moeten de delen in elkaar gezet worden.
Vouw 1 deel vast dubbel en schuif het andere deel erdoorheen. (Zie foto) Als hij erdoor is dan vouw je hem open en weer dubbel de andere kant op. Dan zitten de delen aan elkaar en kan je het volgende vel eraan vastmaken.

vouwslinger1

Ga zo door totdat je slinger de gewenste lengte heeft gekregen.
Tip

  • Maak van het figuur dat je gaat maken eerst een mal van karton dan kun je deze steeds natekenen op het gevouwen vel papier.
    Je kan verschillende vormen gebruiken zoals rechthoek, hartje enz. Als je maar zorgt dat er onderin een recht stukje zit waar de bovenkant tussen past.

Nog een werkje in het thema verjaardag bekijken?
Cadeaustrik van stroken
Hoedje van keukendoek
Eeuwige kalender

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop