Babyschoentje van geboortekaartje

Wat heb je nodig:
  • Geboortekaartje.
  • Naald.
  • Draad (blauw of roze).
  • Schaar.
  • Lint.
  • Plastic bol.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Angelique Keijzers
babyschoen

Je kunt van een geboortekaartje een leuk persoonlijk cadeau maken door er een babyschoentje van te maken. Angelique heeft dat van haar kind ook gekregen en heeft alles even op een rijtje gezet.
Ik heb het schoentje helemaal uit elkaar gehaald. Dat is dan als patroon te gebruiken. Het patroon moet je iets groter of kleiner maken al naar gelang het geboortekaartje. De plaatjes en de tekst moeten namelijk wel goed erop komen. Je kan eerst een kopie maken van het kaartje om wat uit te proberen en als je het goede gevonden hebt dan het originele kaartje gebruiken.

babyschoen Knip dan alle delen uit het kaartje. Je prikt overal gaatjes aan de zijkant. Dan ga je met het draad door alle gaatjes heen zodat je rondom de vorm alvast de kleur van het draad ziet zitten. Doe dit bij alle drie de onderdelen. Het in elkaar zetten begint met de zool en de band. Deze zet je achter op de zool vast en dat doe je met de naald en draad. Omdat de gaatjes niet altijd overeenkomen zul je soms tweemaal door hetzelfde gaatje moeten in een van de vormen. Maar dat maakt verder niets uit. Het rondje, wat de bovenkant is, maak je dus ook vast aan de bodem. Knijp het iets in elkaar bij het vastzetten. In de band perforeer je in elke kant een gaatje en daar doe je lint (zelfde kleur) doorheen en knoopt die als een veter vast.

Dan doe je het schoentje in een plastic doorzichtig ei en daar doe je weer hetzelfde lint aan vast als het garen en klaar is het cadeautje.

schoentjeFoto ingezonden door Suzanne

Tip


Nog een werkje in het thema baby bekijken?
Giraffe kraammand
Baby kunstwerk voor Moederdag
Opbouw van een luiertaart

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop