Giraffe van knijpers

Wat heb je nodig:
  • Knijpers
  • Wc-rol
  • Verf
  • Kwast
  • Houtlijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
knijpergiraffe1 Leuk om een giraffe te maken van knijpers.
Voor deze giraffe van knijpers heb je een wc-rolletje nodig dat je rondom beplakt met knijpers. Dit wordt het lichaam. De vier poten zijn gemaakt van vier halve knijpers en worden pas later bevestigd.

De nek zit iets ingewikkelder in elkaar. Hoe je die precies moet maken, kun je zien op de foto hiernaast. De nek bestaat uit twee lagen.
Voor de nek heb je twee, met de rechte kant tegen elkaar geplakte knijpers nodig, voor het hoofd. De nek bestaat uit 5 keer 2 knijpers, die met de zijkanten tegen elkaar zijn geplakt.. Op de foto kun je zien hoe je die aan elkaar moet plakken. Niet te weinig lijm gebruiken, want dan wordt het niet stevig. Ook is het belangrijk om op een vlakke ondergrond te werken.
Even laten drogen en als je alle onderdelen hebt, kun je nu de giraffe in elkaar gaan plakken.
Als eerste bevestig je de nek aan het lichaam. Dit is best lastig en je zult dus een manier moeten vinden waarop het goed kan drogen en niet van elkaar af gaat. Als de nek goed vast zit, lijm je de poten eraan, ook weer een lastig karweitje om het in de goede stand te laten drogen.

De oren bestaan uit twee afgezaagde knijpers, hiervoor word de puntige kant van de knijper gebruikt. De ogen bestaan uit twee kleine kraaltjes.
Nu nog even verven en de giraffe is klaar.

knijpergiraffe2

knijpergiraffe3
Tip

  • Maak ook andere dieren van knijpers!

Nog een werkje in het thema Knijpers bekijken?
Wasknijperketting
Sleutelrek huisje
Krokodil van knijpers

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop