Krans van dennenappels

Wat heb je nodig:
  • Basis krans
  • Dennenappels
  • Andere items
  • Lijmpistool
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een leuk werkje om te maken is een herfstkrans van dennenappels. Het eerste wat je moet doen is een flinke stapel dennenappels verzamelen in het bos of ergens anders waar dennenbomen staan.
Je hebt er best veel nodig als je ze bij elkaar gaat plakken.

Je begint dit werkje met een lege krans. Misschien heb je nog een oude liggen ergens. Gebruik een rieten krans zoals op de foto en niet een styropor krans. Die laatste kunnen niet tegen de warmte van een lijmpistool en zullen steeds een stukje smelten.Dan ga je met het lijmpistool de dennenappels vastplakken op de krans. Begin aan de binnenkant zodat deze als eerste mooi opgevuld wordt. Soms moet je met de grootte van de dennenappels even kijken waar en welke je gebruikt. Ze moeten aardig tegen elkaar aan komen.Dan ga je omhoog werken in rondjes totdat je ook de andere zijkant gedaan hebt en daarmee de hele krans vol is geworden. Nu kun je de krans zo laten maar je kunt hem ook nog gaan opvullen en dan wordt hij nog mooier natuurlijk.
Je kunt er houten figuurtjes bijplakken, eikels en kastanjes, mos en takjes (handig om kleine gaatjes op te vullen) en zelfs kleine paddenstoeltjes.
Op deze kransen zijn de Paddenstoeltjes eerst in een stuk dennenappel gezet en dan op de krans geplakt.


Tip

  • Maak van ijzerdraad een lus aan de achterkant / bovenin zodat je de krans kunt ophangen aan een muur.

Nog een werkje in het thema Herfst bekijken?
Hoogte meter
Herfstkrans
Bladeren rijgen tot slinger

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop