Stofschilderij op tempex

Wat heb je nodig:
  • Tempex
  • Scherp mes
  • Potlood
  • Schaar
  • Lapjes stof
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Carla Schoenmaker
stofschilderij1 Op Tempex (piepschuim) platen kun je heel mooie schilderijen maken met verschillende gekleurde stofjes. Begin met een plaat tempex van minimaal 3 centimeter dik (Liefst 4 centimeter) en ongeveer 40 x 40 centimeter Een andere aangepaste maat voor het werkje kan natuurlijk ook.
Maak met potlood een tekening op het tempex. Maak geen priegeltekening maar gebruik grote vlakken.
Daarna ga je met het scherpe mes (wees hiermee voorzichtig!) de tekening insnijden je snijd 1,5 tot 2 centimeter in het tempex.
Knip lapjes stof in een geschikte kleur op grootte van de onderdelen van je tekening waarbij het lapje rondom een centimeter groter moet zijn dan het te bekleden deel. Druk deze stof deeltjes in de insnijding die je op de tekening hebt gemaakt. Deze zijkanten in het tempex drukken kan je doen met de punt van het mes of met een wat botter mes. (Anders snij je misschien het stof te vaak stuk.)
De randen van de tempex plaat kun je eventueel afwerken door de stof aan de achterkant in een gesneden gleuf te duwen. Ook kun je het afwerken door aan de voorkant een paar centimeter van de rand een gleuf te maken en daarin de stof te drukken.

stofschilderij2

Hiernaast een duidelijk voorbeeld van een simpele tekening met grote vlakken waardoor het werkje goed te doen is en het effect erg mooi.

stofschilderij3
Tip

  • Voor een extra mooi effect kun je ook nog vulling onder je onderdelen aanbrengen. Dus bijvoorbeeld op een bepaalde plek een dot watten eronder waardoor het stof wat strakker en verder omhoog komt.

Nog een werkje in het thema moederdag bekijken?
Boekenlegger van jute
Schrijfblokje
Blauwe druifjes

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop