Vouwen van een boek tot engel

Wat heb je nodig:
  • Oud boek.
  • Schaar
  • Karton
  • Piepschuim bol
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Rina van Lier Nieuwenhuizen
Prachtige kerstengels zijn te maken door het vouwen van een boek. Op deze pagina vind je twee voorbeelden waarbij de basis iets anders is.Deze engel moet in hoofdzaak gevouwen worden als bij de Glossy kerstboom.
Alleen de vleugels moeten aan de achterkant iets anders gevouwen worden. Daarvoor moet je eerst de onderkant 45 graden omvouwen en daarna nogmaals vouwen tot aan het midden van het boek. Voor de extra puntjes achter de vleugels moet je iedere keer iets verder weg vouwen waardoor de punten gaan verlopen.
Aan iedere kant kun je 10 tot 15 bladzijden gebruiken voor de vleugels.Deze tweede methode heeft als hoofdvouw alleen het onder 45 graden naar beneden vouwen en hierdoor blijft de onderkant recht. Je moet misschien wel wat meer bladen in je boek hebben om het wat soepeler rond te laten lopen. De vleugels zijn hetzelfde gevouwen alleen in spiegelbeeld dus vanuit de onderkant gevouwen in plaats van de bovenkant.
Ook hier kun je zo'n 10 bladzijden gebruiken voor de vleugels.

Beide engeltjes krijgen een piepschuimen bal als hoofd en met strookjes papier kun je de haren maken. Laat ze lekker krullen voor je ze vastplakt en dan staat dat wel leuk.
Je kan de engeltjes versieren zoals je zelf wilt. Iets in de handen geven, een lintje om de nek of allerlei sterretjes van goud of zuilver erop plakken.
Tip

  • Als je het leuk vind kun je ook de kaften laten zitten en zo een achtergrond creŽren die je kunt versieren.

Nog een werkje in het thema vouwen bekijken?
Kerstbal van vouwblaadjes
Straaljager uit ťťn stuk
Boekkunst 5 - Alternatief voor lijnpatroon

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop