Kerstboom met licht erin

Wat heb je nodig:
  • Oud boek
  • Kerstboom vouwpatroon
  • Batterij kerstverlichting
  • Scherp mes
  • Plakband
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
kerstboomlicht1 Een mooi gevouwen kerstboom die licht kan geven als het donker is.
Hiervoor moet je eerst een boek vouwen in de vorm van een kerstboom. Dit kun je vinden op de pagina's met boekvouwkunst. Het patroon voor de kerstboom die hier gebruikt is vind je op de pagina boekkunst voorbeelden en downloads.

Als je het boek klaar hebt dan ga je in de binnenkant een rechthoekig stuk uitsnijden. Dit doe je in bijna alle bladzijden en als je een scherp mes gebruikt, pas op je vingers, dan kun je meerdere pagina's gelijktijdig snijden. Kijk wel uit waar je vouwlijnen zitten want je moet natuurlijk niet per ongeluk een deel stuksnijden waardoor je boom niet meer intact is.
Het gat zie je op de foto hieronder. Het gat moet groot genoeg zijn om de batterij houder kwijt te kunnen en wat extra draad.

kerstboomlicht2

Dan ga je de lampjes van het kerstsnoer op verschillende plaatsen in het boek vastmaken. Het lichtje richt je naar voren en plak je vast met een klein stukje plakband. Kijk eerst even hoeveel lampjes je hebt en hoe je het gaat verdelen over de boom zodat het een beetje gelijkmatig verdeeld wordt.
Als alle lampjes erin zitten dan kan het boek dicht en zie je niets meer van je lampjes en batterij. Maar als het dan donker is dan kun je de lampjes aanzetten en is de boom verlicht van binnenuit.

kerstboomlicht3
Tip

  • Mocht je boek niet zo groot zijn dat het hele batterijdeel erin kan laat dat dan buiten het boek en zorg dat je alleen alle draden binnenin kwijt raakt.

Nog een werkje in het thema kerst bekijken?
Oude kaarten voor nieuwe
Postkaarten maken
Sneeuwvlok van knijpers

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop