Kerstster verlichting

Wat heb je nodig:
  • Oude CD
  • Knijpers
  • Stuk gekleurd papier
  • Lijm
  • Zilververf (spuitbus)
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Tijdens de donkere dagen met kerst wil je altijd graag wat leuke verlichting in de kamer. Dan kun je waxinelichtjes gebruiken en als je deze op een mooie manier wil tonen dan kun je een kerstster maken waar precies een waxinelichtje in past. Ook leuk om te maken als een kerstcadeautje.

Begin met het vastplakken van de oude CD op een mooi gekleurd stuk papier. Plak deze niet aan de glimmende kant maar de andere kant. Snij of knip daarna het papier mooi rond langs de CD.


Ga de knijpers uit elkaar halen zodat je per knijper twee losse stukken hout hebt en een ijzeren veer. Die laatste heb je nu niet nodig maar gooi deze niet weg je kunt er altijd iets anders mee maken. Bijvoorbeeld knijpersieraden.


Zet het waxinelichtje in het midden op de CD en ga de knijpers twee aan twee rond het waxinelichtje plakken. Plak ze eerst met de rug tegen elkaar en dan samen op de CD.


Als laatste ga je de gehele kerstster verven met zilververf. Als je een spuitbus hebt gaat dit makkelijk. Doe het wel buiten in bijvoorbeeld een grote doos zodat de omgeving waar je spuit niet ook zilverkleurig wordt. Laat de kerstster verlichting dan nog een tijdje goed drogen.
En dan is je kerstster klaar om gebruikt te worden. Je kan het waxinelichtje na gebruik vervangen voor een nieuwe en het zo steeds opnieuw gebruiken.


Hier zijn de knijpers wat anders geplakt op de CD.Tip

  • Als je hem liever niet als waxinelichtje wilt gebruiken dan kun je zulke sterren ook aan de wand hangen zonder het waxinelichtje in het midden.

Nog een werkje in het thema DVD bekijken?
Waxine-roos
Poes van cd's

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop