Kerstlampjes van tandpastatubes

Wat heb je nodig:
  • Lege tandpastatubes
  • Kerstverlichting
  • Lijmpistool
  • Schaar
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
tandpastaverlichting2 Van oude plastic tandpastatubes kun je leuke verlichting maken. Zo kun je aan oude kerstverlichting een nieuwe look geven. Gebruik kerstverlichting op batterijen dan kan er weinig fout gaan!
Voor iedere lamp in het lichtsnoer heb je een tube nodig maar heb je er iets te weinig kun je ook altijd steeds een lampje overslaan bij het plakken.
Haal de dop van de tube en knip eerst de onderkant van de tube af. Spoel de tubes goed schoon aan de binnenkant. Daarna knip je vanaf de bodem naar de opening tot aan de harde zijkant. De stroken maak je ongeveer 1 centimeter breed. Daarna kun je met de schaar de stroken opkrullen helemaal naar de bovenkant. Soms moet je het een paar keer stevig doen en dan komt de krul er wel goed in te zitten.
Met het lijmpistool lijm je de gekrulde tandpastatube om het lampje waarbij je er voor zorgt dat het lampje net buiten de opening komt in de tube. Dus niet aan de binnenkant vastplakken.
Doe dit dan met alle verzamelde tandpastatubes en je krijgt een prachtige slinger van licht.

tandpastaverlichting3

tandpastaverlichting1

Meer verpakkingen opnieuw gebruiken? Kijk op terracycle.nl
Tip

  • Wil je de krullen allemaal gelijk hebben dan kun je ze ook om een potlood krullen en met het lijmpistool op een plek vastzetten.

Nog een werkje in het thema kerstmis bekijken?
Sterbol van theezakjes
Waxineverlichting
Sfeerlichtjes

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop