Knutselen met oude Fietsbanden

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 067
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er nog ideeŽn voor het maken van dingen met fietsbinnenbanden. Ik heb al een keer hoedjes gemaakt van die banden.
Erik


Over de fietsband vond ik in ieder geval deze url:
tuinkader
Tevens weet ik, dat er ergens een beschrijving moet wezen op internet van een eend, gemaakt van een oude fietsband.. alleen weet ik niet meer waar. Ik kon hem zo snel niet vinden.
Groetjes Patries

Hierbij stuur ik enkele voorbeelden van wat er allemaal te maken is van fietsband. Het zijn maar enkele voorbeelden maar met wat verbeeldingskracht is er nog veel meer te maken. Je moet meestal met hout o.i.d. werken om de fietsband op te plakken, nieten of eventueel prikken.
Veel succes gewenst.
Groetjes Paul.
**
** Ik heb de foto's en beschrijving op internet gezet.
** Fietsband voorbeelden
**

Met oude fietsbinnenbanden kan je leuke omlijstingen voor kaders maken.
Je snijdt uit isolatieplaat of piepschuim de vorm van een kader (met een rand van enkele centimers breed) uit en dan omwikkel je die met oude fietsbinnenbanden. Je zorgt ervoor dat die stroken fietsband mekaar telkens een beetje overlappen. Telkens zet je met een etalagespeld (of eventueel een kopspeld) het uiteinde aan de achterkant van de kader vast. Als rug van die kader kan je eventueel sterk karton gebruiken dat je beplakt met omgedraaide olijfwilgeblaadjes.
Veel plezier.
Fabienne

De binnenband kan je in reepjes knippen en aan een draadje rijgen. Op die manier kan je een ketting maken van een fietsenband. Ik heb er helaas geen foto of iets van maar het is heel simpel. Door de reepjes steeds te draaien, krijg je een doorlopend effect. Zo kan je er ook een windwaaier van maken.
Groetjes Andrea

Modellen of een boekje heb ik niet. Maar ik heb een tijdje geleden op een crea-beurs een hele leuke stand gezien van iemand die fietsbanden gebruikte. Het was eigenlijk heel simpel: stroken knippen en vastplakken. Van ijzerdraad maakte zij een 'model' en daar werd de band aan vast gemaakt. Ze maakte vooral bijzonder mooie kippen en hanen. Misschien een idee?
Met vriendelijke groet, Marjo van Tongeren

Een idee om halskettingen te maken van fiets(binnen)banden.
Knip reepjes van ongeveer 4 mm breed en 25 cm lang en aan beide uiteinde een scherpe punt. Leg een ronde schoenveter van 1.20 mtr in een rondje. Leg nu een knoop in elk uiteinde om de veter heen. Met deze schuifknopen kun je de ketting langer of korter maken. Maak de ketting zo kort mogelijk en plak hem tijdelijk op tafel vast met plakband. Het enkele deel komt onder.
Maak nu reepjes fietsband als franje vast aan het enkele deel van de veter. Dat gaat als volgt: Vouw een reepje dubbel, schuif de dubbele vouw van boven naar beneden achter de veter langs. Stop nu beide uiteinde van boven naar beneden door de lus. Hang het hele, enkele deel van de veter op deze manier vol met franje.
Tot slot versier je de ketting met strijkkralen (en andere kralen)
Als je kralen hebt met een groter gat, doe je deze tussen twee strijkkralen in. Zodat het goed vast komt te zitten.
Klaar is je ketting.
Groetjes Carla van den Berge.

Met fietsbanden is het ook leuk voor de meiden om er sieraden van te maken. Hierbij kun je zelf veel creaties bedenken en gelijk aan het werk gaan.Knippen doe je met een gewone schaar en je lijmt de stukken aan elkaar. Als je een andere kleur wilt kun je hier speciale verf voor kopen
veel plezier alvast!
Groetjes, Gwendolyn

Fietsbanden kun je altijd hergebruiken bij het plakken van banden. Maar dat vraag je niet. Je zou voor een boekje altijd in de boekhandel kunnen kijken of in een hobbywinkel.
gr. Josette

Voorbeeld van een zwaan met fietsbanden door Dineke van Gelder.

Een kader met fietsbanden door Sonja.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop