Cadeautjes inpakken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 222
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Als je zelf een leuk cadeautje hebt gemaakt dan wil je dat ook leuk inpakken natuurlijk. Vanzelf sprekend ook niet zelfgemaakte cadeautjes. Je kan in de winkel een gekocht cadeau laten inpakken maar zelf thuis doen kan ook en je kan er dan vaak net iets meer van maken.
Je kan een bedrukt papiertje (cadeaupapier) nemen en daarmee het pakje inpakken. Maar je kan ook een effen kleur nemen en het cadeau daarmee inpakken. Dan is het namelijk ook leuk om er een touwtje omheen te knopen of een lintje. Daaraan kun je dan nog een label doen waar je iets op kan schrijven. Gefeliciteerd bijvoorbeeld.
Ook papier met aan twee kanten een kleur kan heel mooi gebruikt worden om iets in te pakken. Je moet dan de rand omvouwen zodat er een rand met een tweede kleur om het pakje komt te zitten.

Hier zomaar enkele tips om het pakje wat feestelijker te maken.

- Rijg kralen in verschillende kleuren aan het touwtje dat om het pakje komt. Het staat heel gezellig aan de bovenkant.

- Voor een jongen. Plak een grijze strook over het pakje heen en teken daar wat strepen in het midden op. Dan heb je een autoweg waar je ook eventueel nog een oud (of nieuw) autootje op kan plakken.

- Heb je een klein cadeautje dan kun je ook een speciaal doosje gebruiken. Wel mooi kleuren natuurlijk! Bijvoorbeeld: Cadeaudoosje of de Poezendoos of Cadeaudoosje van karton

- Maak van stukje karton kleine driehoekjes en plak deze aan een touwtje. Als je dat dan om het pakje knoopt dan heb je een strookje dan een vlaggenlijn lijkt. Twee over het pakje aan de voorkant is helemaal een leuk gezicht.

- maak in een mooie (zelfgemaakte) kaart een gaatje en bind deze met een touwtje of lintje aan het pakje vast. Schrijf er ook nog een leuk klein gedichtje in en het is helemaal af.
Zoek je een wenskaartgedichtje?

- Maak je eigen inpakpapier. Dus begin met een effen stuk papier en gebruik bijvoorbeeld stempels om het hele papier leuk te versieren. Een andere optie hierbij is dat je het pakket eerst inpakt en daarna rondom de stempels plaatst. Heb je geen stempels? Maak er zelf eentje of gebruik oude gummetjes.


Er zijn ook video's te vinden met voorbeelden om cadeautjes in te pakken.

Hieronder twee manieren om iets in te pakken. De eerste met een diagonaal papiertje en de tweede met mooie banen erin.


Hieronder nog een aantal manieren om cadeautjes in te pakken. Leuk!


Trouwens je kan ook kijken bij Inpakken en een leuk verjaardagscadeauWat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop