Oude wenskaarten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 190-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

De kaarten die ik voor mijn verjaardag krijg en bijvoorbeeld oude kerstkaarten, heb ik allemaal bewaard. Wat kan ik daarmee doen op knutselgebied? Wie heeft er een leuk idee?
Met vriendelijke groet Fia


Je kunt van je kaarten een mandala maken. Verknip ze en leg ze in een grote cirkel neer, naar eigen wens. Kleur de rest van de cirkel in met de kleuren die je mooi vind. Knip de cirkel dan uit en maak van de rest van de kaarten een bijpassende lijst. Je kunt dan je kunstwerk in de lijst doen.
Een ander idee om van je kaarten te maken is een kwartetspel. Verzamel kaarten die bij elkaar passen in viervoud bij elkaar en maak daar setjes van. Tot dat je genoeg setjes hebt voor een kwartet, speel het dan met vrienden, familie of wie je maar wilt.
Groetjes, Judith Oosterlee.

Ik bewaar ook altijd alle kaarten die ik krijg, en dat is heel handig. Je kan er namelijk heel mooie kaarten van maken. Er staan vaak hele leuke, mooie en grappige plaatjes op. Als je ze allemaal uitknipt heb je dus allemaal leuke plaatjes. Dan kun je er een paar bij elkaar zoeken, die opplakken op een lege kaart (gevouwen van stevig papier), en het eventueel nog versieren. Zo krijg je een mooie, originele, en ook nog gerecyclede kaart!
Ugne

Ik gebruik de kaarten altijd om weer nieuwe kaarten te maken.
gr. Geesje

Je kunt cirkels uit de kaarten knippen. Je vouwt de cirkel in drie delen het buitenste rand naar buiten. Herhaal dit zonaal zodat je door deze omgevouwen randen aan elkaar plakt zodanig dat er een kerstbal ontstaat. Bevestig er een touwtje aan en je kunt de bal ophangen. Door de grootte van de cirkels kun je de grootte van de bal bepalen. Kleinere ballen kun je in de kerstboom hangen en grotere voor het raam. Ook de kleuren van de kaarten hebben invloed op het resultaat!
Een ander idee is de leuke afbeeldingen op de kaarten uit te knippen met een schaar die een leuke sierrand geven of kartelschaar. Deze plaatjes kun je weer gebruiken om nieuwe kaarten te maken. Zo kun je ook teksten uitknippen en hergebruiken.
Succes,
Marian

Onthouden van wie je ze gehad hebt, vermaken en er een nieuwe verjaardagskaart of kerstkaart van maken. Niet naar diegene toesturen, van wie je hem gekregen hebt uiteraard.
gr. Josette

Met een geboortekaartje kun je een mooi babyschoentje maken.
Zie ook deze website: Babyschoentje van geboortekaartje
Liesbeth Stienen

Gebruik ze om door ze achter een pass-partout kaart te plakken, zo heb je een leuk schilderijkaartje.
Let op dat het leukste gedeelte achter het raampje komt.
Verder kan je nog je nieuwe kaart versieren.
Corrie

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop