Uitblazen, Vasthouden en Ophangen

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
eimeer1 Het versieren van eieren is een leuke bezigheid voor Pasen.
Je kan gekookte eieren versieren en later opeten, maar als je de eieren eerst leeg blaast dan kan je er erg lang plezier van hebben. En omdat ze niet zwaar zijn kan er ook erg veel mee gemaakt worden.

Eieren uitblazen:

Hiervoor moet je een rauw ei gebruiken. Steek met een dikke naald een gaatje aan beide zijden van het ei. Maak één van de gaatjes iets groter. Blaas boven een schaal door het kleine gaatje waardoor de inhoud via het grotere gaatje in de schaal terecht komt. Was de eieren goed schoon door er water doorheen te blazen.
Laat ze goed uitlekken zodat je straks bij versieren geen last van het water hebt.

Het bewerken van een ei:

Het vasthouden van eieren bij het bewerken kan lastig zijn. Je kan hem op een eierdopje zetten, maar het kan ook handig zijn een stokje erdoor te doen. Neem een satéstokje en steek dat door de gaatjes. Met een stukje klei kan je zorgen dat het stokje niet kan verschuiven. Zo kan je makkelijk verven!

eimeer2 Ophangen van eieren:

Dit kan op twee manieren.
1. Haal een lint door de beide gaatjes. Maak onderin een strik en het ei blijft hieraan hangen.
2. Haal een draad door de beide gaatjes. Knoop een luciferhoutje aan het draad. Trek het draad dan aan en duw de lucifer naar binnen. Aan de binnenkant gaat de lucifer dan recht hangen en het ei blijft mooi hangen. Breng de lucifer bij het grote gat naar binnen!

eimeer3
Nog een werkje in het thema Kunst bekijken?
Draadkunstwerk
Vouw kleedjes voor…
Woordkunst

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop