Zandlandschap

Wat heb je nodig:
  • Potje met deksel (of fles).
  • Zout.
  • Gekleurd krijt.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
land1 Strooi zout op een aantal schoteltjes en kleur dat zout met een kleur krijtje. Door steeds maar op het zout te duwen zal het zout steeds meer de kleur van het krijt krijgen. Of rasp / verpulver eerst het krijtje en vermeng dat met het zout om het sneller voor elkaar te krijgen.
Neem dan het potje en strooi er een laagje zout in van ťťn kleur. Zorg dat de bovenkant een mooi golvend patroon laat zien. Hoe meer golven, hoe mooier het effect.

land2 Strooi dan de volgende laag in een andere kleur eroverheen. Doe het heel voorzichtig zodat alles netjes blijft liggen. Ga zo door met laagjes tot het hele potje vol is. Het potje moet echt helemaal tot de rand gevuld zijn zodat het zout niet meer kan verschuiven als de deksel erop is gedaan.


Foto ingezonden door: Finn van der Pol en Charlotte Bakker

Tip

  • Je kan ook figuren krijgen door later met een stokje aan de zijkant het zout te verplaatsen. Maar pas op! Eenmaal gedaan kan je het nooit meer veranderen.

    Tip 2: Ingezonden door Sylvia van Riel
    Gebruik in plaats van zout eens schelpenzand. Je kunt het heel goed kleuren met ecoline of waterverf. Droog het zand naderhand in de oven en doe het dan in potjes babyvoeding.

Nog een werkje in het thema Kunst bekijken?
Atomium zelf bouwen
Speeltjes lampenvoet
Woordkunst

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop