Mega knikkerbaan

Wat heb je nodig:
  • Wc-rollen
  • Papier
  • Schaar
  • Plakband
  • Knikkers
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
knikkerbaan01 Spelen met knikkers is altijd leuk om te doen. En een mega grote knikkerbaan maken met heel veel wc-rollen is helemaal leuk om te doen.

Voor de bochten druk je een wc-rol een beetje plat en knip je hem schuin af. Als je dat bij twee wc-rollen doet kun je de schuine kanten gedraaid aan elkaar vast plakken. Dan heb je een bocht gemaakt voor de knikkerbaan. Maak de twee delen met plakband aan de buitenkant aan elkaar vast.

knikkerbaan03 Voor lange rechte stukken die je aan elkaar wilt maken kun je gebruik maken van een stukje papier opgerold aan de binnenkant. Dan blijven de stukken goed recht op elkaar en ook hier plak je de buitenkant goed vast met plakband. Wc-rollen aan elkaar maken kan met paperclips, maar plakband werkt hier ook!

De baan moet van boven naar beneden lopen dus je zal ook een paar pilaren (poten) moeten maken waar de baan aan vast staat en stevig op de grond staat. Je kan de baan zo groot maken als je zelf leuk vindt.
Ook kun je hem verven in mooie kleuren.
Tip: Maak aan het einde een plaat met gaatjes waar de knikkers in kunnen komen en dan zet je er punten bij zodat je er ook een wedstrijdje mee kan doen. Wie haalt de meeste punten?

knikkerbaan04
Tip

  • Je kan ook stukken van de baan met andere stukken karton maken en kijken hoe de knikkers daarover gaan rollen.

Nog een werkje in het thema spellen bekijken?
Rubberbal maken
Memory
Envelop met inhoud

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop