Rubberbal maken

Wat heb je nodig:
  • Oude binnenband van fiets.
  • Schaar.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
rubberbal Je kan zelf een heel mooie rubberen bal maken van een oude fietsband. Knip de binnenband van de fiets eerst doormidden, zodat je een lange slang krijgt. Nu knip je steeds rondjes van de fietsband waarvan de breedte ongeveer 1 centimeter is. Iets breder of smaller kan ook. (Hoe breder de band hoe moeilijker het spannen wordt om de bal.)
Nu ga je de bandjes steeds om elkaar heen maken. De eerste paar kun gewoon in elkaar proppen en daarna kun je ze steeds strak eromheen trekken. Verdeel de bandjes zo dat je bal wel mooi rond blijft.
Als hij goed strak omwonden is dan stuitert de bal heel goed alleen soms in wat vreemde richtingen (leuk!) door de vorm van de bandjes.

Een tweede mogelijkheid is het maken van die bal met allemaal elastiekjes. Zeker als je de wat grotere elastieken gebruikt die een brede platte kant hebben kan je hem mooi maken.
De bal hieronder is gemaakt van heel veel elastiekjes, er zit niets anders in, en weegt zo'n 31 kilogram. Dat komt neer op zo'n 10.000 elastiekjes. Daar kun je ook niet meer mee gooien en stuiteren.
Wel een leuk speeltje voor de konijnen ;-)


Foto ingezonden door: Sebastiaan

Tip

  • Als je het begin moeilijk vindt kun je ook beginnen met een stevige prop aluminiumfolie en daar dan omheen gaan winden. Dat is een makkelijkere basis dan stukjes binnenband!

Nog een werkje in het thema spellen bekijken?
Envelop met inhoud
Balvangspel lege flacon
Mega knikkerbaan

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop