Geef papa een hand

Wat heb je nodig:
  • Gips / klei / brooddeeg.
  • Je eigen hand.
  • Verf / zand.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
handje Het werkje is een afdruk van je hand. En dat kan dus op verschillende manieren.

1.
Neem een deksel van een schoenendoos, vul die met vochtig zand druk daarin je hand zodat je vorm van de hand er in komt. Vul die vorm met gips, laat het gips hard worden en keer na het hard worden de deksel voorzichtig om. Zet bijvoorbeeld een lucifer bovenaan in het zachte gips, daar komt dan later een gaatje waaraan je je gipsschilderij kunt ophangen.

2.
Rol een dikke plak klei uit. De omtrek kun je vierkant of rechthoekig maken, maar een andere vorm zoals een hart of bloem kan natuurlijk ook. Neem een paperclip en druk die aan de zijkant in de klei, zodat je het "schilderij" later hieraan kunt ophangen. Druk nu voorzichtig met je hand in de klei, zodat er een duidelijke afdruk van je hand in de klei komt te staan. Laat de klei drogen. Eventueel kun je de omtrek van het "schilderij" nog verven. Laat de handafdruk ongeverfd, zodat die duidelijk te zien blijft. Als je een dikkere plak klei neemt en je hand er dieper in drukt, wordt het een bakje waar papa kleine spulletjes zoals paperclips in kan bewaren op zijn bureau.

In plaats van klei kan hier ook brooddeeg gebruikt worden. (Hoe maak je brooddeeg?)

3.
Doe een laagje gips in een bordje en laat dit een beetje hard worden. Duw je hand goed in het gips. Niet teveel bewegen en je handen daarna meteen schoonmaken. Druk een haakje in het gips als de gips om het handje op te kunnen hangen. Strooi dan zand op het gips. Dit blijft erop plakken doordat het nog nat is en geeft een leuk effect.
Tip

  • In plaats van je hand kun je ook een afdruk van je voet maken.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop