Geldhartje vouwen

Wat heb je nodig:
  • Geld om cadeau te doen.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Geld geven op een verjaardag, bruiloft of ander feest is niet altijd even leuk. Als je het geld echter op een bepaalde manier vouwt dan is het al wat leuker. Hier hoe je briefgeld kan vouwen tot een hartje. Het werkt precies hetzelfde als je 5 of 10 euro gaat vouwen. En als je 20 euro cadeau wilt doen is het misschien wel zo leuk om 4 hartjes van 5 euro te geven.

1) Begin met een bankbiljet in de waarde die je wilt geven. Als je een ongevouwen biljet hebt dan wordt het eindresultaat meestal wat mooier.

2) Vouw het biljet verticaal doormidden.

3) Vouw het daarna weer open en leg het zo op tafel dat de vouw naar boven komt. Het biljet dus omdraaien.


4) Vouw nu de twee buitenste randen precies naar het midden toe. Draai het biljet weer om zodat de losse stukken aan de tafelkant liggen.

5) Nu aan de onderkant de beide punten links en rechts naar het midden van het biljet vouwen.

6) Dan de bovenkant naar de rand van de twee driehoekjes vouwen. Het gaar erom even een vouw in het papier te krijgen voor de komende vouw.

7) Dan de toplaag terugvouwen en in de zijkant het papier tegenhouden zodat er een soort dakje ontstaat en deze goed aandrukken.


8) Doe dit aan beide kanten en dan krijg je wat je op de foto hiernaast ziet.

9) Dan de midden puntjes beide weer naar binnen vouwen waardoor het hartje gevouwen is. Je ziet dan de achterkant van het hartje dus nu alle vouwen even goed strak maken en het hartje omdraaien.


En dan is je hartje klaar en kun je het op een leuke manier geven aan de jarige. Of aan een ander bij een ander feestje. Met dubbelzijdig plakband kun je het eventueel ergens op vastmaken, maar gebruik niet teveel want het biljet moet natuurlijk wel geldig blijven als het weer ontvouwen is.Zo'n gevouwen geldhartje kun je heel makkelijk geven in een wenskaart en je kunt dan ook nog een toepasselijk gedichtje erbij schrijven. (Zie Wenskaartgedichtjes)


Meer vouwideeŽn met geld vind je bij bol.com in de boeken met geldcadeautjes
Of kijk voor een tweedehands boekje om geld te vouwen op de wenskaartenwinkel.
Tip

  • Zo'n hartje kun je ook van gewoon papier vouwen en er dan ook wat leuks mee doen.

Nog een werkje in het thema geldcadeau bekijken?
Geldshirt vouwen
Bruidstaart met geld
Geld geven met gevouwen hondje

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop