Geldshirt vouwen

Wat heb je nodig:
  • Geld om cadeau te doen.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Geld geven op een verjaardag, bruiloft of ander feest is niet het leukste cadeau. Hoe handig het ook is om het te krijgen je geeft liever een 'echt' cadeautjes. Als je het geld echter op een bepaalde manier vouwt dan is het al een heel stuk leuker.
Hier zie je hoe je briefgeld kan vouwen tot een shirt (overhemd). Het maakt niet uit welke waarde je briefgeld heeft. Je vouwt altijd op dezelfde manier.

1) Begin met een bankbiljet in de waarde die je wilt geven. Als je een ongevouwen biljet hebt dan wordt het eindresultaat meestal wat mooier.

2) Vouw het bankbiljet over de lengte doormidden en vouw het daarna weer open.

3) Vouw daarna, weer over de lange zijden, de beiden uiteinden naar het midden van het biljet. Dat kun je goed zien omdat daar de eerste hulplijn loopt.


4) Draai het biljet om en vouw een klein stukje om aan de zijkant van het geldbiljet.

5) Draai het bankbiljet opnieuw om en vouw nu zoals op de foto de kraag van het shirt. Het maakt niet heel veel uit hoe ver de vouw naar onderen gaat. Je kan zelf een maat kiezen.

6) Het biljet laten liggen hoe het ligt en aan de andere kant de binnenkanten naar buiten vouwen zoals je op de foto ziet. Dat zijn straks de mouwen van het shirt.

7) Dan leg je het biljet in de lengte met de kraag naar boven voor je. De onderkant vouw je dan omhoog tot net onder de kraag. En daarmee is dan het shirt af.


8) Vouw je een biljet vanaf de andere kant dan ziet het er opeens heel anders uit omdat de tekening van het bankbiljet dan heel anders is. Er verschillende mogelijkheden om een shirt te krijgen en gebruik je een andere waarde van het bankbiljet dan ziet het shirt er natuurlijk opnieuw heel anders uit.


En dan is je shirt gevouwen van geld klaar.
Maak je er ook een broek bij dan kun je een compleet setje geven aan het feestvarken.Zo'n gevouwen geldsetje (of alleen de broek of alleen het shirtje) kun je heel makkelijk geven in een wenskaart en je kunt dan ook nog een toepasselijk gedichtje erbij schrijven. (Zie Wenskaartgedichtjes)

Hoe je de broek maakt van geld zie je op de pagina: Geldbroek vouwen


Meer vouwideeŽn met geld vind je bij bol.com in de boeken met geldcadeautjes
Of kijk voor een tweedehands boekje om geld te vouwen op de wenskaartenwinkel.
Tip

  • Door verschillende combinaties van geldwaarde kun je helemaal zelf bepalen hoe groot het geldcadeau wordt.

Nog een werkje in het thema geldcadeau bekijken?
Geldbroek vouwen
Taart cadeau
Bruidspaar geldcadeau

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop