Geldbroek vouwen

Wat heb je nodig:
  • Geld om cadeau te doen.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Geld geven op een verjaardag, bruiloft of ander feest is niet het leukste cadeau. Hoe handig het ook is om het te krijgen je geeft liever een 'echt' cadeautjes. Als je het geld echter op een bepaalde manier vouwt dan is het al een heel stuk leuker.
Hier zie je hoe je briefgeld kan vouwen tot een broek. Het maakt niet uit welke waarde je briefgeld heeft. Je vouwt altijd op dezelfde manier.

1) Begin met een bankbiljet in de waarde die je wilt geven. Als je een ongevouwen biljet hebt dan wordt het eindresultaat meestal wat mooier.

2) Zorg dat het biljet over de korte kanten gevouwen wordt zodat er drie gelijke delen ontstaan. Leg het biljet daarna ook zo neer dat de twee vouwen omhoog komen. Als je heel precies wilt vouwen dan kun je eerst opmeten hoe groot een derde deel van het bankbiljet is.

3) Vouw het daarna zo dat de vouw van de bovenkant vouw rechts naar de onderkant vouw links loopt. Zoals je dus op de foto ziet. Daarna hetzelfde over de andere twee hoeken. Dus bovenkant links naar onderkant rechts.


4) Als je biljet weer open vouwt dan zie je dus wat je op de foto ziet. Een gevouwen kruis als dalvouw en de zijkanten als bergvouw.

5) Vouw het bankbiljet een keer in de lengte middendoor en vouw het biljet daarna weer open. Dit is een hulplijn voor de volgende vouw.

6) Vouw het geheel ineen waardoor je van de bovenkant een krijs te zien krijgt. Als de hulplijnen goed gevouwen zijn dan gaat dit bijna vanzelf. Het is wel het lastigste stukje van de broek vouwen.

7) Als je dan doorvouwt en platdrukt dan krijg je dus al een broekvorm te zien zoals hier op de foto.


8) Vouw aan de bovenkant een klein randje om als zijnde de riem van de broek.

9) Dan vouw je de broekspijpen aan de beide zijkanten naar achteren zodat de broekspijpen wat minder breed worden. Ongeveer een derde naar achteren vouwen voldoet meestal wel.


En dan is je broek gevouwen van geld klaar.
Maak je er ook een shirt bij dan kun je een compleet setje geven aan het feestvarken.Zo'n gevouwen geldsetje (of alleen de broek of alleen het shirtje) kun je heel makkelijk geven in een wenskaart en je kunt dan ook nog een toepasselijk gedichtje erbij schrijven. (Zie Wenskaartgedichtjes)

Hoe je het shirt maakt van geld zie je op de pagina: Geldshirt vouwen


Meer vouwideeŽn met geld vind je bij bol.com in de boeken met geldcadeautjes
Of kijk voor een tweedehands boekje om geld te vouwen op de wenskaartenwinkel.
Tip

  • Als je het papier via de andere kant maakt dan ziet de broek er anders uit omdat je dan een andere tekening op de broek ziet.

Nog een werkje in het thema geldcadeau bekijken?
Bruidspaar geldcadeau
Geldshirt vouwen
Geldtrein

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop