Boekkunst 8 - Verwerk de bladen die over zijn

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
boekkunst8muzieksleutel In dit deel van boekvouwkunst nog even het afwerken van de bladzijden wanneer je er teveel hebt voor het model.
In deel 2 maakten we naast het hartje een aantal extra vouwen in de bladen om het hartje wat losstaand te krijgen van de zijkanten.
Op deze pagina vind je nog een aantal voorbeelden.

De muzieksleutel hiernaast heeft ook een aantal extra weggevouwen bladen en deze zijn eenmaal schuin en daarna recht naar achteren gevouwen. De lintjes zijn om het patroon in elkaar te drukken en om de lijnen van het muziekpapier te tonen.

De bladzijden deels vouwen om het model naar voren te laten komen en de rest zo laten.
Dit is een mooie manier omdat je dan niet teveel gevouwen bladzijden krijgt waarbij het boek steeds verder uitvouwt of als het tegenzit het gemaakte figuur wordt ingedrukt. Dit laatste kan ook een voordeel zijn als het figuur eigenlijk iets te breed is geworden. Dan vouw je dus opzettelijk iets extra om hem juist in te drukken.

Hier in punten gevouwen:


Ook een optie is om de restbladen gewoon te laten zoals het is, dus niets doen met de bladzijden.
Dit hoeft zeker geen slechte manier te zijn. Het leuke is dat je altijd goed ziet dat het een boek is dat tot kunst is gemaakt.

Alle bladzijden vouwen op dezelfde manier bijvoorbeeld in een punt. Of juist alleen de bovenkant of alleen de onderkant.
Ook kun je het patroon (deels) herhalen en nog eens naar voren laten komen. Met het voorbeeld hartje uit deel 2 zou je bijvoorbeeld ook meer hartjes op een rij kunnen maken.Alle bladzijden vouwen en er ook een verlopend patroon in brengen.
Dit hangt van het patroon af maar kan een heel mooi effect geven.
Om een voorbeeld te geven begin je bijvoorbeeld met de punt die we al eerder deden en iedere vouw ga je aan het uiteinde (binnenkant boek) nu steeds 5 mm naar de buitenkant toe. Dus ieder blad komt steeds iets voller aan de buitenkant. Niet de eerste paar bladen maar daarna wordt het steeds duidelijker.

Helemaal horizontaal naar binnen vouwen.Dit kun je met alle bladen doen maar je kunt ook steeds een mm verder (of minder ver) vouwen zodat je een plat verloop krijgt dat steeds verder naar buiten komt.
Er rest nog n deel en dat is Boekkunst deel 9 - Voorbeelden en Downloads.


Hieronder nog wat ingezonden werkstukken:


Foto ingezonden door: Natascha Vroomen


Foto ingezonden door: Natascha Vroomen

Tip


Nog een werkje in het thema boekkunst bekijken?
Boekkunst 9 - Voorbeelden en downloads
Boekkunst 3 - Waar naartoe vouwen
Man en vrouw vouwen uit een boek

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop