Carnavalsslinger (of ander feest)

Wat heb je nodig:
  • IJzerdraad
  • Plastic zakken
  • Blik
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Bep Tummers-Jellema
carnavalslinger Wil je de ruimte waarin een feest is, bijvoorbeeld carnaval, dan kun je leuke slingers maken die je aan het plafond kunt hangen.
Neem een stuk ijzerdraad van ongeveer 3 millimeter dik en ongeveer 250 centimeter lang. Draai dit ijzerdraad om bijvoorbeeld een verfblik (van 1 liter) en laat hem daarna weer los. De rondingen voor de slinger zitten dan mooi in het draad.
Dan moet je zien dat je aan gekleurde plastic zakken komt. Voor de slinger op de foto zijn de gele zakken pedaalemmer zakken (A.H.). De groene zakken zijn honden poepzakjes (Blokker) en de rode zakken (Kruidvat) zijn poncho's rood met witte stippen.
Van elke kleur heb je er ongeveer 40 nodig voor een gekleurd blok. Maar iets meer of minder kun je altijd zelf bepalen aan de hand van de lengte en hoe vol hij wordt. Met grotere zakken wordt hij al automatisch voller en heb je minder nodig.
In totaal kom je dan op zo'n 360 zakken om deze slinger te maken.
Knoop nu steeds een zak aan het ijzerdraad en laat de uiteinden steeds wat verspringen. Als je alles geknoopt hebt dan is je carnavalslinger klaar en kun je hem ophangen.
Tip

  • Andere kleuren en combinaties kun je ook uitproberen. Voor een bruiloft is bijvoorbeeld een hele witte slinger erg mooi!

Nog een werkje in het thema verjaardag bekijken?
Bloemen trakteren
Krans van ballonnen
Kaart voor bestek op tafel

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop