Zwarte Piet van brooddeeg

Wat heb je nodig:
  • Brooddeeg
  • Waterverf
  • Oven
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Marjan Punter
Dit is erg leuk om te doen, bijna iedereen kan het en het is simpel voor te bereiden.

De verhouding is als volgt.
Je doet 2 delen bloem, 1 deel zout en 1 deel water, wat je helemaal of gedeeltelijk kunt vervangen door waterverf, zodat het beslag direct een kleurtje krijgt. Dat was de voorbereiding.
Voor een ander brooddeeg recept kun je ook kijken op: Zout(brood)deeg

Nu kun je lekker aan de slag.
Het gemakkelijkst is om de kinderen een balletje te laten maken, wat ze daarna plat slaan voor het hoofd. Nu de ogen, mond, neus, hoed of muts erop en eventueel een lichaam. Alle onderdelen zijn eenvoudig te maken door middel van het maken van rolletjes en balletjes, die je daarna vast maakt aan het hoofd.
Let op! Wel het deeg goed aan elkaar vastmaken, anders gaat het weer los in de oven en dat is zonde.

Je verwarmt de oven voor op 150 graden. Leg de sinten en pieten op een rooster, niet op een plaat!
Al het vocht moet er goed uit kunnen. Als je ze te hoog in de oven doet, worden ze zwart, dus het beste kun je 1 rooster per keer bakken voor een mooi resultaat. Je doet de het rooster ongeveer 100 minuten in de oven, af en toe even kijken natuurlijk.
Dan is je kunstwerk af. Leuk om rond Sinterklaastijd ergens neer te zetten.

zwartepietbrooddeeg1




Tip

  • Je kunt ook kleurloos deeg maken en iedere keer een klein stukje kleuren of na het bakken verven.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Hoe vind je dit werkje?
 Leuk  of  Meuk 

spatje

Meer tips