Glamour rozen

Wat heb je nodig:
  • Eierdoos
  • Schaar
  • Verf
  • Kwast
  • Lijm
  • Glitters en parels
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Als je op zoek bent naar een mooie versiering voor je cadeautje dan zijn deze glamour rozen een perfecte finishing touch. En je kan deze roosjes simpel maken van een lege eierdoos.


1) Sommige eierdozen hebben een iets andere vorm maar de roos wordt wel ongeveer hetzelfde!
Knip per roosje dat je gaat maken twee keer een vakje uit de eierdoos.


2) Nu heb je per vakje vier blaadjes die aan elkaar vastzitten in het midden. Knip ze een beetje bij zodat ze een mooie vorm van een bloemblaadje krijgen. Doe dat ook met het andere vakje maar hier knip je ook op ťťn plek de bloemblaadjes los van elkaar.


3) Verf de bloemblaadjes dan bijvoorbeeld mooi roze met plakkaatverf. Het karton wordt nat en daardoor zijn de bloemblaadjes ook makkelijker te buigen en in model te brengen.


4) Rol als de verf nog nat is het vakje met de ingeknipte blaadjes op tot een hoorntje. De natte verf maakt je vingers vies maar dat was je er later zo weer af. Steek dit hoorntje met wat lijm in de andere bloemblaadjes en druk het stevig aan. Verbuig de blaadjes zo dat ze een mooi model van een roosje hebben.


5) Laat het goed drogen en daarna plak je glitters en pareltjes op het roosje om het af te maken. Misschien een grotere steen in het midden als blikvanger.


En dan is de versiering voor je cadeautje helemaal af. Pak het cadeautje in en plak de roosjes op het pakje. Een paar roosjes bij elkaar is het mooiste. En als je wat verschillende kleuren roze gebruikt, door er wit bij te mengen, krijg je verschillende roosjes bij elkaar.

Copyright Karakter Uitgevers B.V.
Dit knutselwerkje is met toestemming overgenomen uit het boekje:
Knutselen met Jill.
In dit boekje laat Jill zien hoe makkelijk je de leukste knutselideeŽn kunt maken. Voor fashion, beauty, voor op je kamer of een feestje. Er staan 25 coole DIY-projecten in het 128 bladzijden tellende boek.

Lees meer over het boek

Tip

  • Spuit een klein beetje parfum op de roosjes! Dan gaan ze heerlijk ruiken.

Nog een werkje in het thema verjaardag bekijken?
Sponsgebak
Microfoon traktatie
Biertje trakteren

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop